Vuoden lastenhoitajiksi Päivi Kyllönen Lane ry:n puheenjohtaja

17.4.2019

Päivi Kyllönen
Päivi Kyllönen

Vuoden lastenhoitajiksi Päivi Kyllönen ja Heli Vepsä-Inkinen

Suomen Lastenhoitoalan Liitto SLaL on palkinnut tänä vuonna poikkeuksellisesti kaksi lastenhoitajaa. Näin SLAL haluaa nostaa esille lastenhoitajan ammattitaidon laaja-alaisuuden - lastenhoitajia työskentelee sekä varhaiskasvatuksessa että sote-palveluissa.

Vuoden lastenhoitaja -tunnustuksen ovat saaneet lastenhoitajat Päivi Kyllösen Oulunsalosta sekä Heli Vepsä-Inkisen Joensuusta. Molemmilla on pitkä ja monipuolinen työkokemus lasten parissa sekä erilaisissa luottamustehtävissä.

Päivi Kyllönen työskentelee vauvaperhetyöntekijänä ja lisäksi lastenhoitajana lastenneurologisella vuodeosastolla. Hän on myös Toimiva lapsi ja perhe -menetelmien kouluttaja. Perheen kannattelu arjen vaikeuksissa on Kyllösen mukaan yksi vauvaperhetyön keskeisiä elementtejä. Kyllönen on toiminut myös luottamustehtävissä mm. Tehyssä, Lastenhoitoalan liitossa sekä paikallisessa yhdistyksessä, Martoissa sekä parhaillaan puheenjohtajana Lastenneurologian hoitajat ry:ssä.

Vuoden lastenhoitaja on alan ammattilainen, joka on tehnyt ansiokasta työtä lasten, perheiden ja lastenhoitoalan puolesta tuoden ansiokkaasti esiin lastenhoitajan osaamista ja ammattitaitoa. Suomen Lastenhoitoalan Liiton (SLaL) myöntämä palkinto jaettiin Lapsimessujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa 13. kerran. SLaL on Tehyn yhteistyöjäsenjärjestö.